Meistä

Suomen Pioniseuran juuret ovat yhdistyksen puheenjohtajan Riitta Juonalan vuonna 2015 perustamassa Facebook-ryhmässä. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yli 120. Yhdistyksen Facebook-ryhmässä käydään vilkasta keskustelua pioneista ja niiden kasvattamisesta. Ryhmässä jaetaan myös runsain määrin kauniita pionin kuvia sekä tavallisimmista että harvinaisemmista pioneista.

Yhdistyksen tarkoitus on pionitietouden jakaminen ja pionien tunnettuuden lisääminen Suomessa. Pioniseuran toimintamuotoja ovat pionien yhteishankinnat, siemen- ja juurakkovälitys. Pioniseura järjestää koulutuksia, tapahtumia ja teemamatkailua yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.

Suomen Pioniseura ry säännöt, tarkastanut PRH.pdf (4320368)

Pionit viihtyvät koko Suomessa ja oikein istutettuna ne ovat pitkäikäisiä ja helppoja puutarhan kaunistuksia. Suomessa viihtyviä pionilajikkeita on satoja, joista jokaiselle löytyy varmasti mieleinen kiinanpioni, Itoh hybridi, puupioni tai luonnonlaji. Pioniseura kannustaa sekä jäseniään että kaikkia muita alan harrastajia kasvattamaan pioneita puutarhoissaan. Tavoitteena yhdistyksellä on vähintään yksi pioni jokaisessa suomalaisella puutarhassa.

Suomen Pioniseuran yhteistyökumppanit. Lue lisää Yhdistyksen Facebook-sivulta.

- Pionien Koti

- Peony Shop

- Bulbs.se

- Blomqvistin taimisto Oy

floksiaed.ee/

 

 

Haluatko mukaan toimintaan? Liity jäseneksi täällä.